مدیر سئو
در دنیای تجارت و فضای آنلاین، به طور کلی 2 تعریف برای مدیر سئو وجود دارد. اولین تعریف مربوط به شرکت های بزرگی است که مدیر سئو در واقع کل تیم سئو را مدیریت می کند. ممکن است در شرکت های بزرگی مانند دیجی کالا، مدیر سئو بیش از 20 سئوکار را بر عهده داشته باشد و مدیریت، هماهنگی و … را بر عهده داشته باشد، اما تعریف دوم مربوط به شرکت های کوچکتر است. شما می توانید فعالیت های سئو و دیجیتال مارکتینگ خود را به آژانس دیجیتال مارکتینگ بنی الفحک بسپارید.
در این تعریف، مدیر سئو تنها سئوی گروه است که عملاً تمامی وظایف سئوی سایت از تولید محتوا تا ایجاد بک لینک را بر عهده دارد. البته به طور دقیق تر، تعریف اول درست است و تنها متخصص سئو در یک شرکت به عنوان مدیر سئو شناخته نمی شود، بلکه با نام هایی مانند متخصص سئو شناخته می شود.
وظایف مدیر سئو چیست؟
مطمئنا هنوز سوالات زیادی در مورد وظایف یک مدیر سئوسایت در ذهن شما وجود دارد. در توضیح وظایف مدیر سئو در زیر تمامی این سوالات در ذهن شما پاسخ داده می شود.
تحقیق کلمات کلیدی
من همیشه در تمام وبینارها و دوره هایم گفته ام که تحقیق کلمات کلیدی تقریباً مرحله صفر در فرآیند سئو است. در این فرآیند متخصص سئو یا مدیر سایت باید تمام یا بخشی از کلمات کلیدی که قرار است سئو شوند را در سایت بیابد و بر اساس اصول تحقیق کلمات کلیدی آنها را دسته بندی کند.
البته ممکن است در تیم های بزرگ، مدیر سئو، تحقیق کلمات کلیدی را به یکی از اعضای تیم سئو و یا حتی محتوا بسپارد، اما به دلیل حساسیت بالای این فرآیند، اکثر مدیران این کار را خودشان انجام می دهند. به عنوان مثال، در تمام پروژه هایی که در آژانس دیجیتال مارکتینگ لیدی تارگت انجام می دهیم، من خودم به عنوان مدیر تیم کلمه تحقیق می کنم!
تعیین هدف و تعیین ضرب الاجل
اگر قبلا با یک شرکت سئو کار کرده اید، می دانید که یکی از اساسی ترین مراحل در بهینه سازی وب سایت، تعیین اهداف و تعیین محدودیت های زمانی است. در این قسمت شرکت سئو سایت یا مدیر سئو سایت مشخص می کند که چه زمانی قرار است با چه کلماتی به صفحه اول برسد. به عنوان مثال، او لیستی از 30 کلمه کلیدی را مشخص می کند و سپس هدفی را تعیین می کند که حداقل 20 مورد از آنها در 5-6 ماه آینده به صفحه اول برسند.
نتایج را بررسی و تجزیه و تحلیل کنید
درست مانند تبلیغات در دنیای وب، سئو نیازمند تجزیه و تحلیل مداوم نتایج است. در واقع مدیر سئو سایت باید مرتباً رتبه سایت را بررسی کند، امتیاز اعتبار دامنه را زیر نظر داشته باشد، به تعداد بازدید، رتبه الکسا و … توجه کند و از فعالیت های انجام شده بر روی آن مطمئن شود. سایت به خوبی در حال پیشرفت است.
آموزش اعضای تیم یا برنامه ریزی برای یادگیری آنها
به خصوص در شرکت های بزرگ، تیم سئو همیشه در حال رشد و کوچک شدن است. به عنوان مثال یک کارمند حرفه ای استعفا می دهد، از طرف دیگر به دلیل افزایش کار، 3 کارآموز به تیم اضافه می شود، همچنین ممکن است نیاز به انتقال پرسنل به قسمت دیگری از تیم سئو و غیره باشد، در این شرایط، کارکنان نیروهای جدید یا قدیم باید برای تکمیل فعالیت ها و البته تجربه، مهارت ها و دانش های جدید را آموزش دهند و بیاموزند.
خوب، این وظیفه مدیر سئو است که این را سازماندهی کند و تعیین کند که هر نیرو چگونه قرار است در مهارت های لازم آموزش ببیند. یک مدیر سئو می تواند از دوره های آموزشی برای یادگیری نقاط قوت استفاده کند یا می تواند از نقاط قوت برای کسب تجربه در قالب کارآموزی با سایر متخصصان تیم استفاده کند.